Franse naam voor de mediterrane blauwe druif die in Spanje monastrell genoemd wordt en hoogstwaarschijnlijk ook van Spaanse afkomst is. Mourvèdre heeft een heet en droog klimaat nodig om goed te gedijen – zoals dat te vinden is in de Languedoc, de Zuid-Rhône (hij is geliefd in Châteauneuf-du-Pape) en de Provence. Het ras heeft een dikke schil die voor een diepe kleur en stevige tannine zorgt. Dat maakt hem heel geschikt voor blends met druiven als grenache en syrah. Daarnaast hebben zijn wijnen intense smaken van zwart fruit, maar ook hartige tonen.
Stevig rood uit Yecla. Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden.
Toegankelijke, Zuid-Franse rode wijn met een fruitige, rokerige geur met eikenhout. De volle, zachte smaak past heel goed bij gekruide gerechten. Ook lekker buiten de maaltijd om.
Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.