Italiaanse blauwe druif, voornamelijk aangeplant op Sicilië als belangrijkste ras voor rode wijnen van dat eiland. De naam ervan verwijst naar de stad Avola aan de Siciliaanse zuidoostkust. Tot voor kort was nero d’Avola uitsluitend bestemd voor blends. Door verbeteringen in de Siciliaanse wijnbouw komt hij nu ook steeds vaker als cépagewijn (wijn van één druivenras) op de markt. De donkere, volle en stevige wijn smaakt naar rijp rood fruit en chocola. Ook leent hij zich door zijn tannine goed voor houtopvoeding.
Helderrode kleur, krachtig fruitig van geur met nuances van vers rood fruit, zoals aardbei en framboos en wat zuivel. De smaakstructuur is fris, aromatisch en sappig in de afdronk. Licht gekoeld heerlijk bij koude schotels of gerechten van de grill.
Heerlijk pittige, Siciliaanse rode wijn. Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren en lichte toets van eikenhout.