Rasp de courgette met een kaasrasp en meng die in een kom met een theelepeltje zout. Laat in een vergiet 30 minuten staan. Druk dan beetje bij beetje het water uit de groentepulp.
Meng de gedroogde courgette met de lente-ui, de eieren, bloem en groene kruiden. Roer tot een dik beslag.
Roer de feta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet minstens een half uur weg in de koelkast.
Verhit een koekenpan met dikke bodem en giet er een paar millimeter olijfolie in. Neem met twee eetlepels beslag uit de kom en doe die in de pan. Druk het beslag overal gelijkmatig dik. Bak op halfhoog vuur en draai één keer om. Ongeveer 3 minuten aan elke kant. De pannenkoekjes zijn ongeveer 20 cm in doorsnee en dikker dan een gewone pannenkoek.
Ga zo door tot al het beslag op is. Houd eventueel de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven.
Meng de yoghurt of de crème fraîche met de knoflook en zout en peper.
Serveer de pannenkoekjes met een dot yoghurt en garneer met een munt blaadje.