Lekkere wijn recepten

Eend met mango

Recept voor vier personen

Ingrediënten

4 eendenborst filets
2 niet al te rijpe mango’ s
4 eetl palmsuiker of bruine suiker
1 eetl water
2 cm gember, geschild, in plakjes gesneden
1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten, gesneden
1 eetl thaise vissaus
2 eetl sojasaus
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 limoen
200 g peultjes, gekookt

Bereiden

  1. Bak de eendenborsten op het vel in een droge pan op matig hoog vuur. Als er enig vet is vrijgekomen, bak hem dan ook aan de andere kant goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een oven van 125ºC gedurende ± 10 minuten.  De eend moet mooi roze blijven van binnen. 2 Haal de eend uit de oven, en leg op een warme plek weg in aluminiumfolie. Zet de oven op de grillstand.
  2. Schil de mango’ s en snijd zo dicht mogelijk langs beide zijden van de pit.
  3. Plaats een sauspan op een klein vuur en voeg water, suiker, gember en peper toe. Wacht tot de suiker gaat verkleuren en dik begint te worden. Voeg dan de vissaus, sojasaus en sinaasappelsap toe. Roer tot de suiker weer opgelost is en er een saus is ontstaan. Voeg de stukken mango toe en laat twee minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en leg de mango’s apart.
  4. Haal de eend uit de folie en snijd het vel in een ruitjespatroon in. Giet een eetlepel saus over elke filet en zet hem onder de grill tot het vel van de eend mooi bruin is. 
  5. Snijd de eend in dikke plakken van 1,5 cm. Doe het limoensap bij de overgebleven saus en giet deze er overheen. Leg de mangohelften en de peultjes ernaast. 
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Pontificis Pays d'Oc Chardonnay-Viognier 2022

Geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier, prima bij vele gerechten met vis of kip.

Perswijn
2022
Perswijn: 4,5 sterren

Bloemen en anijs, perzik, peer, toast, abrikozen, krachtig en sappig, rond, een botertje, milde zuren
8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Romigheid, notigheid en, vort met de geit, ook vanille op perzik, exotisch fruit en een aangenaam bittertje.
Even geduld a.u.b.