Lekkere wijn recepten

Kroepoekje met in pekelvlees gerolde augurk

Ingrediënten

  • kroepoek, naturel
  • pekelvlees ¼ plakje per kroepoek
  • augurken
  • mayonaise
  • kerriepoeder
  • verse koriander
  • granny smith appel

Bereiding:

De hoeveelheden zijn eenvoudig aan te passen aan de hoeveelheid hapjes die nodig zijn. De mayonaise op smaak brengen met kerriepoeder. Reepjes snijden van de augurk en de appel. Dit in een stukje pekelvlees rollen. Rolletje op het kroepoekje leggen. Een beetje kerriemayonaise erop en garneren met de koriander.

Wijn-spijs: Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Cuvée Lucien Brut

Bronvermelding: Eten en Wijntips zomer 2014
  Recept downloaden

Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Cuvée Lucien Brut

Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.

Perswijn
Perswijn: 4,5 sterren

Breed, brioche, noten, perzik, fijn, sappig, mooie zuren, milde mousse
9
Hamersma
De Grote Hamersma: 9

Chardonnay en aligoté. Brut maar niet bruut voor de mond. Zacht-romige mousse, mild wit fruit, appelpartje, wat gedroogde abrikoos, witte perzik, fijnbesnaarde zuren en een amandelbittertje.
Even geduld a.u.b.