Lekkere wijn recepten

Romige pasta met citroen, peterselie en pijnboompitten

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 75 gram pijnboompitten
  • 300 gram verse pasta
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie (geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas)

Bereiden

  • Was de schil van de citroen goed schoon. Rasp de schil eraf en pers de citroen. 
  • Pel en snipper sjalot en knoflook
  • Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur sjalot, knoflook en pijnboompitten ca. 5 minuten.
  • Breng intussen een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook de pasta in 3 à 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Roer de helft van de citroenschil en alle crème fraîche door het sjalotmengsel als de sjalot glazig is. 
  • Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper.
  • Schep de pasta en de peterselie door de saus.
  • Breng op smaak met nog wat citroenrasp, een beetje citroensap, peper en zout. 
  • Serveer direct. Geef er eventueel geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza, Ca del Magro
Deze smeuïge pasta is door de room en kaas zacht en tamelijk vullend, maar komt door de citroen en peterselie ook vief, fris en licht over. Die combinatie van rond, rijp en fris zit ook in deze Ca del Magro, een geurige, fruitige witte wijn met aroma’s van bloemen en abrikoos en een opwekkende afdronk. Ook lekker bij kip.

  Recept downloaden

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

92
Falstaff
2022
Falstaff: 92 punten

In der Nase einladend nach eingelegter Ananas, dezent nach Aprikose und Orangenblüten. Am Gaumen spannungsgeladen und mit Körper, schönes Säurespiel und süßer Fruchtschmelz, im Ausklang wieder Orange
91
Decanter
2022
Decanter: 91 punten

Textural, sapid and structured, with crisp acidity and a stony, limey finish, this is simply a brilliant white you won't be able to put down.
17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

The texture is so smooth that it almost feels weighty. Tense, mineral-stony finish. Stunning transparency. A wine that never fails to thrill me. Marica Bonomo has done it again. VGV
93
Wine Enthusiast
2022
WineEnthusiast.com: 93 punten

Mouthfilling with the volume turned up on the palate to match the flavors found in the glass. As the wine reaches the finish sea spray and crushed chalk mineral notes lift the palate to the finish.
Even geduld a.u.b.