Lekkere wijn recepten

Salade Vigneronne

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Op tafel in: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram worst, bijvoorbeeld verse worst of vegetarische worstjes (saucissons)
  • 200 gram grof geraspte Emmentaler kaas  
  • 10 zoetzure augurken 
  • Eetlepel olijfolie
  • Eetlepel witte wijnazijn of honingazijn 
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Bereid de (vegetarische) worst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de worst in kleine stukjes.
  3. Rasp de kaas grof.
  4. Snijd de augurkjes in dunne reepjes.
  5. Meng door elkaar.
  6. Voeg de olijfolie en (honing)azijn toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: ook lekker met (honing)tomaatjes!

Bronvermelding: Foto: © ELPEV - Conseil Vins Alsace
  Recept downloaden

Domaine Fernand Engel Elzas Réserve Pinot Blanc 2023

Franse witte wijn met een fijn, zoet en fruitig aroma en een droge, volle smaak. Erg lekker bij zowel koude visschotels als gepocheerde of gebakken (zee)vis.

15
Perswijn
2022
Perswijn: 15 punten

Appel, peer, kruidig, zuiver, fruitig, sappig, puur, lekker
Even geduld a.u.b.