Lieflijk Frans wijngebied tussen de Bourgogne en Lyon in. De wijn ervandaan geldt als symbool voor Franse joie de vivre. Uniek voor de Beaujolais is dat er één druivenras vrijwel alles overheerst: de gamay noir à jus blanc. De wijn van dit blauwe ras combineert speels fruit met frisse zuren, wat hem tot een uitstekende en flexibele maaltijdbegeleider maakt. De beste bottelingen, waaronder die van de tien cru’s en wijnen met de appellation Beaujolais Villages, komen uit het heuvelachtige noordelijke deel met zijn granietbodems. Witte Beaujolais van chardonnay wordt in maar heel kleine hoeveelheden gemaakt.
Fraaie, volle rode wijn met de geur van rijp rood fruit en een zuivere, volle, maar evenwichtige smaak. Prima bij pittige voorgerechten of kruidige vleesschotels.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Beaujolais zoals deze vroeger werd gemaakt: zonder snoepjesgeur, maar met een frisse, pittige en evenwichtige smaak. Op zijn best bij koude vleesschotels of lichte stoofgerechten.
Droge witte wijn met een aroma van fris geel fruit, zoals appel en meloen. De smaak is soepel en fris aromatisch. Prima bij vele visgerechten, maar is ook een heerlijk aperitief.
Franse rode wijn met de geur van framboos, kersen en iets banaan. De smaak is, afhankelijk van het jaar, krachtig tot soepel. Prima bij lichte gerechten of buiten de maaltijd om.
Heerlijke Chardonnay met een verfijnd aroma van rijp geel fruit, iets toast en een licht botertje. Mooie wijn bij visschotels, gevogelte of frisse zomersalades.