Deze Franse blauwe druif is het meest aangeplante ras ter wereld. Cabernet dankt zijn faam in de eerste plaats aan de crus classés uit de Médoc en Graves, waar hij de hoofdrol in de blends speelt, met merlot en cabernet franc in de bijrollen. Buiten Bordeaux – denk aan Spanje, Californië, Chili, Zuid-Afrika, Australië – wordt cabernet sauvignon vaak als ‘eendruifswijn’ uitgebracht, maar ook in blends met uiteenlopende andere rassen. Een sterke eigenschap is dat hij als echte wereldburger vrijwel overal gedijt, waarbij hij wel zijn eigen karakter behoudt. Vaste smaakbestanddelen zijn zwarte bessen, stevige tannine en goede zuren. De wijn leent zich perfect voor opvoeding op kleine eikenhouten vaten (barriques) en kan voortreffelijk op fles rijpen.
Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn met een kruidige geur en een volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
De Frank Phélan Saint-Estèphe is een expressieve Bordeaux-wijn met aroma's van rijpe zwarte bessen en subtiele tonen van kruiden en eikenhout. Met een medium tot volle body en een lange afdronk is deze wijn een uitstekende keuze voor liefhebbers van klassieke Bordeaux-stijlen.
Prachtige, Zuid-Franse rode bordeauxblend met rijpe cassisfruittonen en een verfijnde, toastachtige houtgeur. Heerlijk bij pittige stoofschotels of een mooie entrecôte.
Donkergekleurde cabernet met een geconcentreerd fruitig aroma van bessen, kirsch en ingetogen eikenhout. Fraaie begeleider van krachtige wildschotels en kruidige gerechten.
Verfijnde en toegankelijke Franse rode wijn met de geur van fris rood fruit, toffee en wat leer. De smaak is zacht en elegant. Heerlijk bij fijn rundvlees of niet al te geprononceerde wildschotels.
Robuuste, evenwichtige rode wijn van het Spaanse eiland Mallorca, met finesse en frisheid. Perfect bij vleesgerechten van rund, lam of varken, of een mooie kaas.
Soepele en verfijnde, in eikenhout gerijpte Franse rode wijn van de beste cabernetdruiven uit de wijngaard. Ruikt heerlijk naar rijp cassisfruit en verfijnde tonen van eikenhout. De smaak is vol en zacht.
Volle, stevige rode wijn met een verfijnde geur van rijpe bosbes, braam, laurier, karamel en munt. Vol van smaak met jammy donker bosfruit, een evenwichtige frisheid en rijpe, stevige tannines. Ideale begeleider van bijna alles van de grill, zoals entrecote of Hollandse biefstuk met groene groente en paddenstoelen, of pittige, oude boekenkaas.
Franse helderrode wijn uit de Bordeaux, met de intense geur van jong rood fruit en eikenhout. De smaak is vol en toegankelijk: lekker bij gebraden worst, varkensvlees of runderstoof.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Flesinhoud: 1500 ml
Geurige rode wijn uit Zuid-Afrika met nuances van zwarte bessen, kruiden en eikenhout. Vol en sappig van smaak. Lekker bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.
Schitterende, eikengerijpte rode wijn met een verleidelijke geur van blauwe en zwarte bes, pruim, ceder en potloodslijpsel. De smaak is vol en romig met mooie fraîcheur en stevige, rijpe tannines.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Luxe Zuid-Franse Cabernet. Volrode kleur en krachtig, intens van geur met eikenhout, koffietonen, rijpe bramen en bessen. De volle smaakstructuur eindigt aromatisch met milde, rijpe tannine in de afdronk. Fraaie wijn bij vele kruidige gerechten van de grill of stoofschotels.
Zuid-Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn van cabernet en syrah. Fijne kruidige geur en volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.