Gamay is een Frans blauwe druivenras, dat officieel gamay noir à jus blanc heet. Op een heel klein beetje chardonnay na is gamay het enige aangeplante ras in de Beaujolais. Wijnen van gamay hebben veel fruit als kersen en aardbeien en relatief hoge zuren. Wanneer ze gemaakt zijn met macération carbonique (koolzuurvergisting) smaken ze lichtvoetig en zijn ze bestemd om jong te drinken. Bij een klassieke wijze van wijnmaken krijgt de wijn veel meer structuur, diepgang en houdbaarheid. Ook komt dan de invloed van de granietbodem duidelijk tot uiting. Behalve in de Beaujolais is gamay ook te vinden in de Mâconnais, in Touraine (Loire) en in de Savoie.
Fraaie, volle rode wijn met de geur van rijp rood fruit en een zuivere, volle, maar evenwichtige smaak. Prima bij pittige voorgerechten of kruidige vleesschotels.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Franse rode wijn met de geur van framboos, kersen en iets banaan. De smaak is, afhankelijk van het jaar, krachtig tot soepel. Prima bij lichte gerechten of buiten de maaltijd om.
Beaujolais zoals deze vroeger werd gemaakt: zonder snoepjesgeur, maar met een frisse, pittige en evenwichtige smaak. Op zijn best bij koude vleesschotels of lichte stoofgerechten.